Spring til indhold

Om skolen

Ugerløse Skole er en skole med både historie og traditioner. Samtidig er vi en skole med et stærkt fællesskab og et sted, hvor vi kender hinanden på hele skolen. Her på siden kan du læse mere om vores værdier, historie og skolestart.
Luk alle
Åben alle

Spirebørn:

1. maj starter kommende skolebørn i før-SFO efter en modificeret Ugerløse model.

Allerede i  januar  starter de en besøgsrække med to ugentlige besøg, hvor de lærer skolen og SFO at kende. Både personale fra børnehaven og fra SFO/skole deltager. Her er de sammen med 0. klasse både i strukturerede aktiviteter og leg.

Du kan læse mere om indskrivning for børn født i 2018, der skal starte i skole i sommeren 2023:

Start på Ugerløse Skole

Frihedsforsøget - Børnenes Skole

Vi er meget optagede af at inddrage alle nysgerrige børn, forældre og lokalområdet i vores fælles skole. Dette især i forbindelse med Frihedsforsøget - Børnenes skole, hvor vi i tre år er givet stor frihed til at afprøve børnenes, forældrenes og medarbejdernes mange ideer, således at skoletiden og fritiden bliver mere spændende og varieret, bliver sjovere og dermed mere lærerig.

Læs mere om frihedsforsøget her:

Børnenes Skole

En gammel skole - på den gode måde

Ugerløse Skole er vi knyttet til nogle klassiske værdier. Vi er en gammel skole, og det vil vi gerne værne om, så vi har eksempelvis stadig et bibliotek med rigtige bøger, sofaer og mulighed for at opholde sig, og eleverne nyder at kunne bruge biblioteket. Vi har et originalt sløjdlokale og madkundskabslokale, og vi har bevidst valgt at bibeholde lokalerne som de var - selvfølgelig med nødvendig fornyelse. Vi er ikke blevet overhalet af digitaliseringen, men har fået integreret vores egne traditioner i nutidens skole.

Ugerløse Skole er fra omkring 1900, og har gennem tiden været et vigtigt samlingspunkt og bindeled for byen og egnen omkring Ugerløse. Skolen er en hyggelig lille landsbyskole, som ligger centralt placeret i byen midt imellem kirken, Brugsen, børnehaven og svømmebadet.

Traditioner og historie er vigtige værdier på Ugerløse Skole. Vi er en skole med gode gamle traditioner; noget som vi også værner om i hverdagen på Ugerløse Skole. Hvis du vil dykke mere ned i historien, kan du læse mere på følgende links.

Læs mere om Ugerløses lokalområdes historie her:

Lokalhistorie i Ugerløse

Læs om Ugerløse Skoles historie

Erindringer om Ugerløse Skole

Her kan du læse lidt om, hvad eleverne siger om skolen: 

“På skolen er der et kæmpe sammenhold. Skolen har en perfekt størrelse. Den er ikke for stor og den er ikke for lille. Det er dejligt, at man kender alle på skolen - også de små”

“Lærerne er søde og hjælpsomme”

“Ugerløse Skole er god, fordi man har gode venner, gode lærere og en god legeplads man kan bruge i de lange frikvarterer”

På Ugerløse Skole har vi et elevråd med repræsentanter fra alle klasser på skolen.

Vi har mange forskellige emner på dagsordenen. Blandt andet legepladsudvikling, trivsel, mobning, sprogbrug og meget mere. 

Eleverne lærer, hvordan det er at indgå i et repræsentativt demokrati, øver sig i medbestemmelse og indflydelse.

Udover vores egne elevrådsmøder, har vi fælles elevrådsmøder fire gange om året sammen med St. Merløse Skole. Vi skiftes til at besøge hinanden.

Se et par videoer her fra de seneste fælles elevrådsmøder

 Feedback

Sidst opdateret

06.11.2023

Ansvarlig redaktør

Lærke Dyre Christiansson

Følg os på Facebook

Det faglige og sociale

Kontakt

Jimmi Salkvist

Skoleleder
St. Merløse og Ugerløse Skole
Telefon: 72 36 71 75
E-mail: jimsa@holb.dk