Spring til indhold

SFO'en på Ugerløse Skole

Velkommen til Ugerløse SFO og klub  Ugerløse SFO og klub indgår i et stort samarbejde med skolen, og tilsammen skaber vi en fin rød tråd gennem hele barnets dagligdag.  Vi glæder os til at byde jer alle velkomne i Ugerløse SFO og klub!
Luk alle
Åben alle

Ugerløse SFO og klub består af to afdelinger, men er i samme hus:

  • SFO’en, som er for børn fra 0. klasse og til 3. klasse.
  • Klubben, som er for børn fra 3. klasse til og med 6. klasse.

Vi har gode fysiske rammer både ude og inde, som vi deler med skolen, heriblandt bålplads, multibane, fodboldbaner, skaterbane, grønne områder, gymnastiksal, og meget, meget mere. Det betyder at alle ude- og inde områder kan bruges over hele dagen. I SFO og klub bestræber vi os på at lave aktiviteter, der tilgodeser alle børn. Vi spænder derfor vidt mellem det finmotoriske syværksted, over sjov i gymnastiksalen og den vilde laserkamp.

SFO’ens målsætning er at skabe rammer for en tryg og udfordrende hverdag med mulighed for læring, trivsel og videreudvikling af børnenes kompetencer. Dette stræber vi efter hver dag ved at holde fast i vores værdigrundlag, som bygger på:

  • Tillid
  • Anerkendelse
  • Glæde
  • Fællesskab

I SFO’en og klubben opfatter vi børnene som enkelte individer med forskellige personligheder og ressourcer. Vi har stort fokus på at møde børnene som ligeværdige. Vi har øje for de enkelte børns forskellige styrker og udfordringer, så vi kan støtte dem bedst mulig. Dette gøres bl.a. ved en god kontakt til forældre, skolen og andre samarbejdspartnere.

I SFO og klub er vi meget opmærksomme på ikke at ekskludere. Vi forsøger hele tiden at skabe indsatser og pædagogiske muligheder, som er inkluderende. Vi har fokus på, at børns forskellighed er en central læringsbetingelse, og ser derfor et miks af børn på tværs af aldre, og samarbejde med x-klasse-børnene som en stor fordel.  

I Ugerløse SFO og klub bestræber vi os på en positiv omgangstone, som er venlig og rar:

  • Vi taler pænt til hinanden
  • Vi hilser pænt på hinanden, når vi kommer og går
  • Vi respekterer hinandens forskelligheder
  • Vi lytter og hjælper hinanden i konfliktsituationer

Vi har også fokus på, at børnene er medbestemmende omkring valg af aktiviteter i SFO’en. Børnene kan enten give ønsker på børnemøder, sige det til personalegruppen, eller skrive det ned og aflevere det i Uger Nyt's postkasse.

Personalet vil herefter prøve at opfylde børnenes ønsker. 

Street-dag

Vi går på skaterbanen med enten løbehjul, skabeboard eller rulleskøjter

Udeliv

Vi laver mad på bålet, går tur i skoven eller omegnen og laver forskellige udendørs aktiviteter.

Krea i sfo’en

Vi laver alverdens kreative ting. Det kan være fastelavnsmasker til Fastelavn og påskepynt

Hallen

Vi spiller stikbold eller andre boldspil, laver forhindringsbaner eller andet sjov.

Bag for en sag

Vi bager en masse kager og andet bagværk i SFO'en som vi sælger til forældre og andre gæster. Overskuddet går til et godt formål

Besøg fra Observatoriet

Observatoriet besøger SFO'en i et samarbejde mellem Observatoriet og skolefritidsordningerne i Holbæk Kommune og har til formål at give alle børn mulighed for at få øje på den natur, der er omkring dem og sætte Science på dagsordenen.

raketterFeedback

Sidst opdateret

12.09.2023

Ansvarlig redaktør

Lærke Dyre Christiansson

Skriv dit barn op til SFO

Kontakt

SFO Ugerløse Skole

Tlf: 72 36 56 04

 

Følg os på Facebook

Kontakt

Jimmi Salkvist

Skoleleder
St. Merløse og Ugerløse Skole
Telefon: 72 36 71 75
E-mail: jimsa@holb.dk