Spring til indhold

Miniby

I den seneste uge har der været projektuge på St. Merløse skole. Hele skolen har været forvandlet til Miniby med virksomheder, travlhed og samvær. Der har været jobs til alle, bank, penge, skønhedssalon, krea-værksted, træningscenter (legejungle), avis, cykelværksted, café og meget mere. Der er udbetalt løn og de hårdt tjente mini-brugs $ er brugt i byens butikker
03.06.2022

En anderledes skoledag

Det er ikke hver dag, man kan købe kager for sin løn på skolen, eller man kan få VIP adgang til legejunglen. Men det kan man, når der er Miniby på St. Merløse skole. Børnene kan også få en omgang massage eller en flot frisure:
"I skønhedssalonen kan du få lavet strithår, og få et tiltrækkende look. Hvis du allerede har det, så anbefal det til andre. Man får nemlig en strittende fornemmelse af luksus", står der i avisen Mini News.

 

Mini News

Avisen, Mini News, udkom hver dag, og børnene blev bedre og bedre til at arbejde med en avis. De lærte, hvordan de skulle interviewe de andre virksomheder for at få godt indhold til deres artikler. De blev gode til at sætte artikler, billeder og reklamer op, og de afprøvede forskellige metoder.

Se en af ugens aviser her: Avis dag 3

Masser af Mini brugs $ blev brugt

Minibys egen møntfod hed Mini brugs, og børnene tjente deres egne penge. En arbejdsdag gav 40 Mini brugs, og så måtte de bruge dem på det, de ville. Vi blev lidt klogere som ugen gik, og fandt blandt andet ud af, at vi måtte sætte prisen på kager lidt op.

Udover mad og godter i caféen kunne man købe smykker, adgang til legejunglen, skønhedsbehandlinger og meget mere.

Styr på finanserne

Det er vigtigt at holde styr på pengekassen, når der er store omsætninger, der skal i banken. Der skulle også udbetales løn og laves regnskab. Det havde vores bankdirektør og vicebankdirektør heldigvis fuldstændig styr på. 

Der var en lang kø til banken på festdagen, hvor alle skulle købe Mini brugs $

 

Fitnesscentret også kendt som "Legejunglen" kørte ligeledes på skinner. De havde en flot omsætning, og der var stor aktivitet, når børnene havde fritid.

Det vil vi noget mere af

Alle børn hyggede sig og lærte en hel masse. Både om at tjene penge, gå på arbejde, have fri, skabe noget, være en del af noget - og meget meget mere. Det er ikke hver dag, at børnene siger: "Jeg synes, det er sjovt, når vi ikke går i skole".

For hvorfor skal det ikke altid være sjovt at gå i skole? På St. Merløse skole vil vi i hvert fald gøre meget mere for at få flere projektuger og dage!Feedback

Sidst opdateret

03.06.2022

Ansvarlig redaktør

Lærke Dyre Christiansson