Spring til indhold

Nyt fra elevrådet

Elevrådet på St. Merløse Skole samles efter behov. Nogle gange er det en gang om ugen, andre gange et par gange om måneden. Her tages emner op, som eleverne har diskuteret ude i klasserne, der planlægges arrangementer og træffes beslutninger.

Januar 2024

Så var der valg!

Der var igen i år valgplakater, valgløfter og mærkesager. Nogle holdt endda valgtaler. I år var der hele 60 procent af skolens elever, der stillede op - og vi gætter på, at alle elever afgav deres stemme.

"Eleverne ved i hvert fald, hvor vigtigt det er at afgive deres stemme, efter de har gået på St. Merløse Skole" siger Pia, der som pædagogisk leder har stået i spidsen for elevrådet i mange år. 

Stor var spændingen, og hele otte nye ansigter blev valgt ind i elevrådet i 2024. Det betød et farvel til en del, men som tak for et års godt arbejde, fik de overrakt et diplom og et fint håndtryk.

Se mere om valget her: Elevrådsvalg 2024

Artikel fra Folkeskolen.dk her: Her stiller over halvdelen af eleverne op til elevrådet

Oktober 2023

Elevrådet på St. Merløse Skole har i det nye skoleår blandt andet arbejdet med "det gode sprog", hvor elevrådet er med til at finde gode måder, at hele skolen bliver opmærksomme på det. Der er foreslået en konkurrence, hvor det gælder om ikke at sige bandeord.

Derudover er der blevet vendt, hvilke sange der skal synges til fællessamling. Der er ønsker om flere sange til de store børn og mere Kahoot på fællessamling.

Elevrådet har planlagt hyggedag den 1. november for hele skolen - og den 6. november har vi igen elevrådsmøde sammen med Ugerløse Skole. Denne gang skal vi besøge Ugerløse Skole.

Sidste fælles møde var den 18. september her på St. Merløse, hvor, "det gode sprog" også var på dagsordenen. Der blev også tid til en rundvisning, spillet stikbold og snakket sammen på tværs.

April 2023
Fredag den 14. april mødtes elevrødderne fra Ugerløse, Stestrup og Merløse i Ugerløse. I Ugerløse har de fået et dejligt elevrådslokale hvor mødet kunne holdes. Udover hygge, lege og spisning aftalte elevrådet de kommende fokusområder i næste skoleår.

elevråd april 2023 fælles

Marts 2023, Elevrådsmøde på St. Merløse Skole
Vi talte om idéer til skolefesten den 15. juni, venskabsklasser og vores tur til Roskilde Dyrskue for hele skolen den 2. juni.

Februar 2023, Elevrådsvalg den 2. februar 2023
Så var det igen tid til at vælge nye repræsentanter i klasserne. Udover at man får lov at være med til at træffe beslutninger om økonomi, arrangementer og indhold i skoledagen, så må elevrådet også bruge elevrådslokalet i pauserne.

6. klasserne var ikke på valg, da de skal videre til Tølløse Skole næste år, og 0. klasserne var heller ikke på valg, da de først lige er kommet med i efteråret. Men resten af skolen opstillede kandidater, stemte og holdt valgfest

Læs mere her: Elevrådsvalg på St. Merløse Skole

Januar 2023, Fælles elevrådsmøde med Ugerløse og Stestrup Skole
Den 27. januar 2023 fik vi besøg af elevrødderne fra Ugerløse Skole. Vi talte om, hvad en god skole er, der var rundvisning - og vi sluttede af med tema om mobning.

elevråd fælles

 Feedback

Sidst opdateret

26.01.2024

Ansvarlig redaktør

Lærke Dyre Christiansson