Spring til indhold

Store Merløse SFO

Velkommen til St. Merløse SFO

Velkommen til St. Merløse SFO

SFO er et fritidstilbud organiseret i indskoling og mellemtrin (Favoritten) med tilknyttede skolepædagoger som arbejder både i skole og SFO. Alle aktiviteter har fokus på børnenes indbyrdes relationer.

I samarbejde med forældrene er der igangsat en udvikling i SFO, hvor aktiviteterne er synlige og strukturerede. Forældrene har et ønske om at børnene skal lege sammen fysisk frem for virtuelt, så pædagogerne har startet en proces hvor børnene er med til at vælge relevante aktiviteter. Vi har ugentlige tilbud om rollespil, boldspil i hallen, bålmad og værksteder.

Det seneste års arbejde med at blande aldersgrupperne i skolen påvirker legen i SFO, hvor børnene i højere grad leger sammen på tværs af klassetrin.

Projektet Meget Mere Merløse har gjort rammerne for SFO fuldstændig fantastiske med parkour bane, skaterbane, shelter og bålhytte.

Overgange i barnets livVi vægter højt, at dagene er forudsigelige og trygge. Ind imellem skal en lærer til møde, holder ferie eller er syg, og i disse tilfælde træder en kollega, som kender børnene, ind og overtager undervisningen.

Skiftet fra børnehave til SFO og skole er en stor milepæl i barnets liv. Vi bestræber os på at gøre denne overgang tryg for børnene, og ikke mindst for forældrene. Børnehaveklasselederen og tilknyttede pædagoger samarbejder med børnehaven Huset. Husets ”Storegruppe” møder de voksne fra skole og SFO regelmæssigt gennem hele skoleåret. Børnene lærer herved at orientere sig i en verden, hvor de skal være elever.

Overgangen fra indskoling til mellemtrin er ligeledes en milepæl. I 3. klasse skiftes lærerne ud, og børnene er blandt de store på skolen. Lærerne som skal overtage de nye mellemtrins børn, underviser dem nogle timer om ugen de sidste måneder i 2. klasse. I samme periode undervises alle børn i indskolingen af de kommende lærere

Efter 6. klasse starter skolegangen i et attraktivt ungdomsmiljø i Tølløse. Børnene blandes med børn fra Tølløse, Ugerløse og Stestrup – det er vældig spændende. De har mødt de andre børn til fagdage et par gange om året fra 4. klasse, så det er nyt – og lidt kendt. Ved overleveringen fra 6.m til 7. klasse samarbejder lærerne om at skabe de bedste vilkår for barnets udvikling, læring og trivsel.Feedback

Sidst opdateret

20.08.2021

Ansvarlig redaktør

Lærke Dyre Christiansson

Kontakt

SFO Store Merløse Skole

Tlf: 72 36 24 17 / 72 36 51 96

SFO- og klubliv - der er plads til alle

SFO- og klubliv er mavepinegrin, sjove lege og gode snakke og en voksenhånd at holde i, indtil mor og far er hjemme fra arbejde igen.
Det er spirende børne- og ungdomsliv i trygge rammer, og der er altid plads til dig.

Se videoen her: SFO - der er plads til alle